top of page

STRESS

Stress er den moderne syge – et produkt af samfundets stadig stigende krav til både voksne og børn. I skolen, på arbejdet og hjemme i familien. Det er et problem for stadig flere mennesker og kan ramme alle; rengøringsassistenten, læreren og erhvervslederen. Og ofte er det de mest pligtopfyldende, der bliver syge.

Derfor er der heller ingen skam i at opsøge hjælp hos en psykolog. I Holbæk er stress en helt almindelig sygdom – ligeså vel som det er tilfældet mange andre steder. Jeg møder flere med stressrelaterede problemer, og i mit arbejde som klinisk psykolog i Holbæk er stress et område, jeg har stort fokus på.

At være syg af stress kan ikke ses, og det kan derfor føles ensomt og være svært at erkende. Hvis stressen viser sig i form af angst og depression, bliver den for alvor invaliderende og kan medføre tab af arbejdsevne, identitet og selvværd.

Jeg tilbyder hjælp til dig, der søger en psykolog i Holbæk til stressbehandling. Terapiformen fokuserer på flere forskellige sansemodaliteter og indebærer i praksis, at jeg arbejder med både kropslige, følelsesmæssige, adfærdsmæssige og kognitive reaktioner på stress.

I stress-behandling tilbyder jeg hjælp til at øge din forståelse for dine egne livsvilkår, indsigt i dine følelser, tanke- og handlemønstre og en ”redskabskasse”  med værktøjer til stress-håndtering, således at du bliver bedre rustet til at klare de udfordringer, der opstår i tilværelsen og derfor føle større livsglæde og tryghed i fremtiden.

Det er ikke de potentielle stressfaktorer i sig selv, men hvordan vi opfatter og håndterer det, der vil bestemme graden af oplevet stress.

- Seligman/Jon Kabat-Zinn

Stress er de forandringer, der pga. øget produktion af stress-hormoner, sker i kroppen og hjernen, hvis der er en ubalance mellem de krav og forventninger, der kommer fra f.eks. din arbejdsplads, fra familien eller fra dig selv – og så de ressourcer, du er i besiddelse af.

 

Symptomer på stress kan være:

  • Øget ulyst eller træthed

  • Hovedpine eller svimmelhed

  • Hukommelses- eller koncentrationsbesvær

  • Rastløshed, irritabilitet, ubeslutsom mv.

  • Søvnproblemer

Billede af Thomas Vimare

"Jeg kan klart anbefale Karina. Jeg følte mig tryg allerede ved første samtale. Karina er god til at vise forståelse for situationen og lytte mellem linjerne. Jeg har fået nogle gode værktøjer og en god forklaring på hvordan de kan bruges mod en hverdag med stress og negativ tankegang. Bestemt en støtte og en hjælp jeg ikke vil være foruden."

Kvinde, 36 år

KONTAKT

Skriv en mail eller ring, hvis du gerne vil bestille en tid. 

Adresse: Ahlgade 23.1 , 4300 Holbæk

Telefon: 30 80 85 16

E- mail: karina@psykologiskvelvaere.dk

bottom of page