top of page

DEPRESSION

Depression er en tilstand der rammer mange mennesker i dag. Depression påvirker en person både følelsesmæssigt, kropsligt, adfærdsmæssigt og kognitivt, det medfører derfor også at de pårørende til et menneske med depression påvirkes heraf.

I klinikken behandler jeg såvel lettere, som moderate til svære depressioner. Depressioner har en tendens til at vende tilbage, derfor er det vigtigt at få en grundig behandling, og at forebygge tilbagefald. ​

Måske oplever du, at dine tanker om dig selv, omverdenen og fremtiden er meget negative. Du vil måske være plaget af bekymringer og-eller rumination. Det vil sige, at du grubler over de samme negative tanker og har svært ved at bryde fri af dit tankemønster.  

I terapien kan jeg give dig mulighed for at opleve, at der er en vej ud af depressionen

Du vil genfinde følelsen af, at du har indflydelse på dit liv, hvormed du vil mærke, at håbløsheden letter og meningen med dit din tilværelse vender tilbage eller etableres. I terapien vil jeg arbejde med din aktuelle depressive symptomer, årsagerne til at depressionen opstod of de faktorer, der vedligeholder den. Gennem et systematisk forløb, vil du bl.a. tilegne dig redskaber om hvordan oplevelser, følelser, handlinger, kropslige fornemmelser og tanker hænger sammen. Og hvordan du bl.a. ved hjælp af selvhypnose og mindfulness kan sættes mere fri til at leve det liv, som føles godt for dig. Målet er dermed at du føler dig lettet af dine depressive symptomer og at forebygge tilbagefald.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) vurderer, at depression ligger på en fjerdeplads blandt de 10 mest alvorlige sygdomme i verden, når man regner ud, hvor stort et tab af livskvalitet og leveår en sygdom medfører.

Depression kendetegnes af følgende symptomer: 
 

  • Tristhed og nedsat stemningsleje

  • Opgivelse og fornemmelse af håbløshed

  • Manglende energi

  • Selvbebrejdelser og skyldfølelse

  • Søvnbesvær

Billede af Thomas Vimare

"Jeg kan klart anbefale Karina. Jeg følte mig tryg allerede ved første samtale. Karina er god til at vise forståelse for situationen og lytte mellem linjerne. Jeg har fået nogle gode værktøjer og en god forklaring på hvordan de kan bruges mod en hverdag med stress og negativ tankegang. Bestemt en støtte og en hjælp jeg ikke vil være foruden."

Kvinde, 36 år

KONTAKT

Skriv en mail eller ring, hvis du gerne vil bestille en tid. 

Adresse: Ahlgade 23.1 , 4300 Holbæk

Telefon: 30 80 85 16

E- mail: karina@psykologiskvelvaere.dk

bottom of page