top of page

ANGST, PANIKANFALD OG FOBIER

De fleste mennesker kender til angst i større eller mindre omfang. Angst er en meget pinefuld tilstand at være i. Hvis angsten har fået tag i dig, har du måske en oplevelse af at, at den vokser og tager styringen over dig. 

Angst eller frygt er en vigtig kilde til opmærksomhed. I tidernes morgen har angst og frygt været medvirkende til at vi har været årvågne over for farer, der lurede, som fx vilde dyr. Men ved irrationel angst er angsten rettet mod ikke farefyldte- eller realistiske situationer, den er derfor uhensigtsmæssig og begrænsende. Selv om du med din fornuft ved at angsten virker uholdbar eller overdrevet, opleves den ikke sådan for dig, der lider af angst.


 

Som psykolog kan jeg hjælpe dig af med angsten og give dig nogle håndgribelige værktøjer til at håndtere den, når den dukker op. 
 

Terapien vil kunne hjælpe dig til at få en fornemmelse og forståelse af angsten og de tidligere oplevelser, tanker og den adfærd, der er forbundet med angsten. Jeg kan hjælpe dig af med angsten eller hjælpe dig med at få større kontrol over angsten. Det vil sige, at den bliver en slags samarbejdspartner, som du kan håndtere, og ikke en tilstand, der har overtaget inden i dig.  I terapien og eksempelvis under hypnoseterapi kan du på en tryg måde bearbejde årsagen til angsten, og du kan opleve dig selv i angstfyldte situationer, og derigennem forberede dig på at eksponere i dit virkelige liv bagefter.

 

Den modige er ikke ham, der aldrig er bange, 
men ham der overvinder sin frygt 
   
 - Nelson Mendala 

Angstlidelser er udbredte psykiske lidelser som: 

  • Generaliseret angst: Angsten viser sig i form af bekymringer og negative forudsigelser. 

  • Panikangst: Angsten kommer i pludselige voldsomme anfald med hjertebanken, der kan opleves så voldsomt , at du bliver bange for at dø eller blive sindssyg. Her er angsten ikke rettet mod noget bestemt og kan opstå vilkårligt. 

  • Eksamens-/præstationsangst og social angst: Angst for at rødme, græde, ikke føle sig ’god nok’ eller virke nervøs i andres øjne. Det kan betyde at du undgår eller minimere samvær med andre mennesker, eller undgår at tage ordet i en forsamling. 

  • Fobier:  Angsten viser sig i særlige situationer, måske er frygten så kraftig at du helt undgår bestemte situationer ( fx tandlægeskræk, edderkoppefobi, flyskræk, transportfobi etc.)

Billede af Thomas Vimare

"Jeg kan varmt anbefale Karina Andersen! Jeg søgte hjælp til min eksamensangst og andre personlige udfordringer. Jeg kom 1 time om ugen hos Karina, og det blev et positivt vendepunkt i min udvikling. Det blev mit pusterum og noget jeg så frem til hver uge. Jeg gik hos hende i ca. 6 måneder og klarede mine eksamener uden problemer! I dag ser jeg tilbage på den hjælp jeg fik med taknemlighed, da jeg ikke havde klaret det uden hendes hjælp."

Kvinde, 24 år

KONTAKT

Skriv en mail eller ring, hvis du gerne vil bestille en tid. 

Adresse: Ahlgade 23.1 , 4300 Holbæk

Telefon: 30 80 85 16

E- mail: karina@psykologiskvelvaere.dk

bottom of page